Поводом одлуке Владе у подгорици  да на Сињевини започне изградњу војног полигона огласио се лидер Праве Црне Горе Марко Милачић, који је министру Бошковићу поручио да полигон за НАТО може изградити на породичном имању. Реакцију Милачића преносимо у целости: 

фото: Спутњик

Министар Бошковић нек гради војни полигон на породичном имању

Права Црна Гора са огорчењем констатује данашњу одлуку Владе према којој ће држава и званично започети изградњу војног полигона, на Сињајевини. С обзиром да министар Бошковић истиче да је одлука о изградњи војног полигона охрабрена и комуникацијом са другим НАТО чланицама, питамо га зашто није имао комуникацију или, не дај Боже референдум, са сопственим грађанима по том питању.

Сињајевина представља један од природних, еколошких и туристичких бисера Црне Горе. Тим прије је наша обавеза још већа да је сачувамо у овој бесомучној хајци на наше националне ресурсе. Кад је власт распродала и опустошила наше приморје, обале повјерила странцима, хотеле и фабрике позатварала или дала у бесцијење, сјетили су се да могу још нешто да ставе под своју, или још горе — туђу контролу.

Сматрамо да борба за одбрану Сињајевине у борби са новом, и, по свему судећи, подмуклијом НАТО кампањом мора бити приоритет сваког слободног грађанина, било да он припада власти, било опозицији, било да је за НАТО савез или против НАТО савеза.

Права Црна Гора позива Владу Црне Горе да одустане од одлуке о изградњи војног полигона, а министру Бошковићу поручујемо да ако је већ тако заинтересован да то неђело спроведе у ђело, нек војни полигон изгради на свом породичном имању, па нека се тамо пуца.

Дакле, осим геополитичке игранке са нашом земљом, последице такве одлуке би биле далекосежне по наш природни, али и туристички потенцијал. На примјеру мини хидроелектрана можемо виђети какав террор наша природа у континуитету трпи.

Стога, позивамо све грађане Црне Горе, а поготово све грађане који територијално, или на било који други начин припадају том крају, али и све невладине организације које су се истакле у борби за Сињајевину попут НВО »Сачувајмо Синајевину», организације »Бијели Павле», »Озон» и све друге, да заједно и сложно ни по цијену живота не дозволимо милитаризацију нашег природног блага.

Права Црна Гора

Тагови: ; ;