Почело снимање српско-руског филма „Хотел Београд“

У Београду је почело снимање филма „Хотел Београд“ у режији Константина Статског и продукцијских кућа „Архангел студиос“ (Србија) и „Јелоу, блек енд вајт“ (Русија), који представља наставак популарних руских ТВ серија „Кухиња“ и „Хотел Елеон“, а главне улоге играју Милош Биковић и Дијана Пожарска.

Глумац и продуцент Биковић, који са Пожарском игра у серији „Хотел Елеон“, објаснио је да су одлучили да тај пројекат освеже и понуде руском тржишту нешто ново.

„Решили смо да снимимо наставак, филм и серију од три епизоде, чија радња би се дешавала у Београду како бисмо додали српски колорит, промовисали српску културу и Србију као туристичку дестинацију. Руска продукција је радо одговорила на наш предлог, добили смо подршку Града Београда и МТС-а, и након годину и по дана смо дошли до првог снимајућег дана“, рекао је Биковић на данашњој конференцији за новинаре.

Он је казао да је реч о романтичној комедији руских аутора који су писали и серије „Кухиња“ и „Хотел Елеон“. У њој играју Љубомир Бандовић, Миодраг Радоњић (који је с Биковићем и продуцент), Жика Тодоровић, Јелисавета Орашанин, Предраг Дамјановић, Јаков Јевтовић и Борис Дергјаћов.

Биковић је открио да је његов лик, који је у серији „Хотел Елеон“ власник хотела у Москви, сада власник београдског хотела, који му је поклонила тетка како би свом размаженом сестрићу створила ситуацију у којој ће сазрети.

Он је прецизирао да настоје да направе отклон од Кустуричиног приказа Србије, али се наслањају на то, јер је филм намењен српској и руској публици која тако нешто и очекује.

Радоњић сматра да ће „Хотел Београд“ бити освежење за српску публику као романтична комедија „какву дуго нисмо имали“, а Пожарска је изразила задовољство што други пут снима у Србији, за коју је рекла да јој се много свиђа.

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић захвалио је Биковићу и Радоњићу што су у Београд донели пројекат који ће промовисати српску престоницу у Русији.

„Прошле године смо имали 30.448 гостију из Руске Федерације и мислимо да је то мало, јер смо 2012. имали 3.000 туриста из Кине, а сада их имамо близу 100.000. Надамо се да ћемо кроз овај пројекат боље испромовисати нашу престоницу и целу земљу на руском говорном подручју“, казао је Петронијевић.

Координатор за интернет и мултимедију „Телеком Србија групе“ Влада Лучић је рекао да је „Хотел Београд“ први међународни пројекат у области кинематографије и прва комедија у којој та компанија учествује и да се радују прилици да наставе да улажу у кинематографију.

Извршна продуценткиња Татјана Жежељ Гојковић је казала да су одлучили да унесу и једну хуману ноту у целу причу, због чега су основали Фондацију „Сачувај осмех“.

„Решили смо да са сваким својим пројектом који има комерцијални потенцијал, помогнемо једну организацију и ’Хотел Београд‘ подржава организацију ’Дечије срце‘, која помаже деци ометеној у развоју и бави се едукацијом особа које су пратиоци те деце“, објаснила је Гојковићева.

Снимање би требало да буде завршено крајем октобра, а следеће године се очекује премијера у биоскопу и приказивање на каналу „Супер стар“.

Коментари: