Наше одбојкашице дошле су у Београд, а већ традиционално славље је одржано на шампионском балкону градске скупштине у Београду. Ослобођена је велика количина емоција. Изабранице Зорана Терзића биле су одушевљене бројем људи испред Скупштине Београда.

Лоше време и киша није омело велики број навијача да дођу и поздраве шампионке.

 

Величанствено, Београд се захвалио одбојкашицама Србије на освојеној златној медаљи на Европском првенству у Турској. Тешком муком извојевана победа у финалу против домаћина, пред 14.000 фанатичних навијача, остала је иза њих.

Срце им је заиграло када су дошле у Београд и појавиле се пред навијачима на балкону Скупштине града Београда.

Иако су биле уморне, још нису стигле да саберу утиске од недељног финала, авион је каснио 75 минута, не ништа их није омело да буду ведре и насмејане пред београдском публиком.

Како и не би, и саме су то рекле, за ово се живи, тренира и изгара на терену. Са сном да се дође пред навијаче подигнутих руку и стиснуте песнице.

Без лажне скромности, поносно и самоуверено најавиле су да се наредне године са Олимпијских игара враћају са златом на исто место да славе са навијачима.

Држимо их за реч.

Ток дочека одбојкашица:

20.38 – Са нешто више од сат времена закашњења на Аеродром Никола Тесла слетео је авион са златним одбојкашицама Србије.

21.10 – Одбојкашице Србије изашле су пред родбину и наравно знатижељне новинаре … Дочекане су повицима «Србија, Србија …»

21.23 – Потом су се поздравиле са присутинима и наставиле даље према протоколу. Очекујемо да се ускоро упуте ка Скупштини града.

21.30 – Нестрпљиви навијачи очекују да се наше одбојкашице појаве на балкону.

21.52 – Киша је стала, навијачи се забљају. Одбојкашице сваког тренутка треба да се појаве у Скупштини града.

21.54 – Градоначелник Зоран Радојичић и Министар спорта Дејан Удовичић дочекали су одбојкашице Србије.

21.57 – Навијачи са одушевљењем поздрављају чланове стручног штаба и одбојкашице Србије.

22.02 – Редом пред навијаче су излазиле: Катарина Лазовић, Маја Алексић, Слађана Мирковић, Бојана Миленковић, Теодора Пушић, Јелена Благојевић, Ана Бјелица, Силвија Поповић, Бјанка Буша, Мина Поповић, Стефана Вељковић, Бранкица Михајловић, Тијана Бошковић, и на крају селектор Зоран Терзић.

22.04 – На крају капитен Маја Огњеновић је изашла пред навијаче са пехаром.

22.14 – Окупљенива су се са балкона обратили Стефана Вељковић, Тијана Бошковић, Маја Огњеновић и селектор Зоран Терзић. Сви они обећали су да ће се наредне године поново окупити на истом месту, истим поводом — да прославе олимпијско злато.

22.18 – Потом је уследило изненађење за одбојкашице — песма уз коју су славиле злато «Пукни зоро».

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

Одбојкашице Србије су шампионат завршила без иједног пораза, а ова генерација играла је финала на последња три велика такмичења — на Олимпијским играма (2016), Европском првенству (2017) и Светском шампионату (2018).

 

 

 

Тагови: ; ;