У краљевачкој касарни „Рибница” је одржана церемонија свечаног отварања другог Међународног такмичења војних возача, саопштено је из Министарства одбране. Ове године учествује девет екипа и осамнаест такмичара из Србије, Руске Федерације, Италије, Босне и Херцеговине и Мађарске.

Пуковник Жељко Ранковић, начелник Одељења за саобраћај и транспорт Управе за логистику Генералштаба, поздравио је присутне такмичаре у име начелника Генералштаба Војске Србије генерала Милана Мојсиловића.

— Част нам је да укажемо гостопримство екипама војних возача из Италије, Босне и Херцеговине, Мађарске и Русије. Током тродневног такмичења возачи ће моћи да покажу знање и вештине које су потребне за ову одговорну и значајну дужност у свакој војсци. Без војних возача нема ни покрета ни извршења било ког задатка. Нека се на овом такмичењу види ко је вештији и бољи возач, а нека победи пријатељство и сарадња међу нашим армијама – рекао је пуковник Ранковић.

У наредна три дана возачи ће се борити за што бољи пласман у решавању теста из познавања прописа о безбедности саобраћаја на путевима, управљању моторним возилом на полигону са препрекама и теренској стази са препрекама.

Тагови: ; ;