ЦИА: Трампова дејства нису довела до повлачења „америчког шпијуна“ из Русије

Централна обавештајна управа САД демантовала је наводе медија да су дејства америчког председника Доналда Трампа довела до извођења „америчког шпијуна“ из Русије.

ЦИА: Трампова дејства нису довела до повлачења „америчког шпијуна“ из Русије

„Неосноване спекулације да је до операције извођења шпијуна довело понашање председника према најделикатнијим обавештајним информацијама којима располаже наша земља и којима он има приступ свакодневно — нису истините“, саопштено је из ЦИА.

Амерички државни секретар Мајк Помпео рекао је да су информације о томе да је ЦИА била принуђена да изведе „важног информатора“ у руској влади због непажљивог односа Трампа према тајним информацијама „фактички некоректне“.

Он је додао да сви коментари о томе могу да нанесу штету националној безбедности САД и додао да очекује саопштење ЦИА тим поводом.

Раније је телевизија Си-Ен-Ен, позивајући се на изворе у америчкој администрацији, саопштила да су специјалне службе САД у оквиру тајне операције 2017. године извеле из Русије свог „информатора“ блиског руским властима.

Према наводима медија, то је учињено након састанка министра иностраних послова Русије Сергја Лаврова и руског амбасадора Сергеја Кисљака с председником Доналдом Трампом.

Коментари: