Председник Александар Вучић рекао је, поводом најновијих тензија у односима са Хрватском, да не жели да се извињава зато што «они мисле да је њихова насушна политичка потреба да се Срби извињавају».

Tanjug / ZORAN ZESTIC

Председник је на конференцији за медије са председником Чешке Милошем Земаном рекао да је увек желео и да ће желети бољу сарадњу са Хрватском.

«Не тражим ни од кога да нас воли, никога нећу за то да молим, и нећу да се извињавам зато што они мисле да је њихова насушна политичка потреба да се Срби извињавају. Време кад су Срби себе добровољно понижавали и молили за лепу реч да је добију од неког од страних представнника је прошло», истакао је председник.

Поручио је да Хрватска може да ради «шта јој је воља», напомињући да ће политику Србије водити грађани Србије.

«Они би желели да смање односе, и да се неко не шета. Ја се врло ретко шетам, ретко се шетам било где, нисам ни покретан ни атлетичар, нисам ни као Зоран Ђорђевић ни као Синиша Мали, не шетка ми се нигде, не идем на море у Хрватску, нити сам ишао од распада Југосалвије нити планирам да идем, чак сам то рекао и фејк Милановићу кад су ме комичари намештали», наводи Вучић.

Хрватска је, каже, за Србију урадила једну добру ствар – учинила је да се Београд преоријентише на саобраћајне правце ка Будимпешти.

 

Извор: РТС

Тагови: ; ; ; ; ; ; ;