Русија подржава све легитимне органе Венецуеле, укључујући институцију председника, изјавио је председник Русије Владимир Путин на састанку са својим венецуеланским колегом Николасом Мадуром.

„Русија доследно подржава све легитимне органе власти Венецуеле, укључујући институцију председника и парламент. И свакако подржавамо дијалог који ви, господине председниче, и влада водите са опозиционим снагама. Сматрамо да је свако одбацивање дијалога ирационално, штетно за земљу и само носи претње за добробит становништва“, истакао је Путин.

Он је додао да Москва увек подржава легитимне органе власти.

Путин је истакао да рад у области војно-техничке сарадње између Русије и Венецуеле на снабдевању резервним деловима и отварању сервисних центара иде према плану.

Војно-техничка сарадња двеју држава пре свега је везана са обавезама Русије да сервисира опрему руске производње коју је набавила Венецуела.

​Председник Венецуеле је са своје стране приметио да су Москва и Каракас „доказали да заједнички могу да преброде све тешкоће“.

„Подржавамо сарадњу у различитим областима. У мају је одржан састанак међувладине комисије на високом нивоу и многа питања о којима је расправљано на овој комисији успешно су решена. Ради се о бројним областима – прехрамбеним, здравствене заштите, енергетике и другим“, рекао је председник Венецуеле.

Он је додао да ће овај састанак омогућити да се сумирају радови обављени ове године, као и да се „види који су проблеми остали, са каквим се реалностима суочавају две стране, како иде напредак у многим областима и да се направе планови за будућност“.

„Увек се осећамо пријатно у Москви и увек нам је драго да будемо овде“, закључио је Мадуро.

Тагови: ; ; ; ; ;