Хрватски суд одбио захтев Капетана Драгана за пуштање на условну слободу

Хрватски суд одбио је захтев Драгана Васиљковића, познатијег као капетан Драган, да из затвора буде пуштен на условну слободу, потврдила је његова адвокатица за Дневник.хр.

Индекс.хр подсећа да је Васиљковић у јуну 2018. правоснажно осуђен на 13 и по година затвора због ратног злочина почињеног у Книну и Глини током Домовинског рата. Будући да му је у време издржавања казне урачунато осам година и девет месеци, колико је био у екстрадицијском затвору у Аустралији и време проведено у истражном затвору у Хрватској, досад је у затвору провео 13 година, па су се стекли формални услови за пуштање на слободу.

Очекивано истицање казне је крајем марта 2020., а Васиљковић затворску казну издржава у Лепоглави. Ово је други захтев за условни отпуст Драгана Васиљковића након што му је у новембру прошле године први био одбијен. Тада је закључено да затвореник негира почињење кривичног дела и казну сматра незаслуженом па је на темељу таквих података из прибављених извештаја закључено да нису испуњене законске претпоставке за прихватање предлога за његов условни отпуст.

Коментари: