Конгрес тражи приступ разговорима Трампа и Путина

Амерички Конгрес одлучан је у намери да добије приступ разговорима које је водио председник САД Доналд Трамп са руским председником Владимиром Путином, као и са другим светским лидерима, изјавио је данас председавајући Одбора за обавештајне послове Представничког дома Конгреса Адам Шиф.

Шиф, који је припадник демократа, додао је да је Конгрес забринут због тога што постоји могућност да је Трамп угрозио националну безбедност САД, преноси Ројтерс.

„Мислим да је највећа потреба да заштитимо националну безбедност САД и да видимо да ли је у разговорима са другим светским лидерима, а нарочито са Путином, председник (САД) угрозио нашу безбедност, и то на начин за који је мислио да ће му донети личну корист у (председничкој) кампањи“, рекао је Шиф за телевизију Ен-Би-Си.

Бела кућа је увела озбиљне рестрикције на дистрибуцију транскрипта разговора председника Трампа са страним лидерима, међу којима су и Путин и саудијски принц Мохамед бин Салман, изјавио је раније неименовани бивши званичник Беле куће.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков је рекао да се Москва нада да транскрипти разговора руског и америчког председника неће бити објављени.

Коментари: