Одбојкаши Србије савладали су, након преокрета, Словенију са 3:1 (19:25, 25:16, 25:18, 25:20) у финалу Европског првества у париском Берсију. Ово је трећа европска титула за наше одбојкаше.

Одбојкаши Србије придружили су се одбојкашицама и сада су заједно на европском престолу. После велике борбе у четири сета надиграли су Словенце.

Велики отпор пружио је противник, освојио први сет, али «машина» којим је руководио Слободан Ковач је дошла до своје игре, преокренула резултат и стигла до велике победе.

Словенци су боље ушли у меч, стекли предност. Међутим наши су одговорили и стигли предност. Ипак, средином сета противник је успео да стекне осетнију предност коју је успео у финишу да увећа и освоји први сет са 25:19.

Уследио је фантастичан одговор одбојкаша Србије. Сјајним сервисима поремећен је пријем противника, што је удаљило њихове средњаке од мреже. Прорадио је наш блок, што је резултирало убедљиво освојеним другим сетом 25:16.

Слична слика виђена је и у трећем сету. Поново су наши доминирали. Сјајан сервис, одлична игра у пољу и блок, поново нашима доносе убедљиву предност, коју успевају да сачувају до краја сета — 25:18.

Велика борба и у, испоставило се, последњем сету.

Противник се држао до резултата 10:9. Тада наши појачавају и убрзо стижу до шест поена предности 18:12.

Потом рутински приводе сет и меч крају — 25:20.

Честитка председника Вучића

„Ваше злато обасјало је целу Србију и сваки део света у којем живи наш народ, а ваша игра и срчаност засенили су Европу. Величанствена и виртуозна победа показала је како се срцем осваја медаља. Веровали сте у себе, умећем и посвећеношћу сте надмашили све противнике, а ову сјајну победу наш народ је дочекао са поносом и огромном радошћу.
Хвала вам што сте донели злато Србији, хвала вам што сте заставу и име наше земље подигли на европски шампионски трон! Србија је данас са вама на крову Европе, а наш народ ће вас дочекати пуног срца, као и увек до сада», наводи се у честитки председника Вучића.

Брнабић: Србија је поносна на вас

«Србија је шампион Европе! Честитам од срца нашим одбојкашима и стручном штабу на сјајном успеху! Браво момци, Србија је поносна на вас», наводи се у честитки премијерке Ане Брнабић.

Тагови: ; ;