Колекција 25 луксузних супераутомобила одузетих од сина председника Екваторијалне Гвинеје продата је на аукцији за више од 27 милиона долара.

Аукција је спроведена пошто се Теодорин Обијанг Нгуеми Мангу нагодио са судом, након истраге о корупцији. Аукцију аутомобила је организовала лондонска кућа ,,Бонамс“, преноси Си-Ен-Ен.

„Ламборгини венено» продат за 8,3 милиона долара

Аутомобил који је достигао највећу цену је ,,ламборгини венено». Тај супераутомобил продат је за 8,3 милиона долара, иако је првобитна процена била да вреди нешто више од 5,1 милиона.

То је један од девет аутомобила са ознаком ,,венено», којом је ,,ламборгини» прославио 50. годишњицу од покретања фабрике.

Луксузни „лаферари» плаћен је 2,1 милион долара

Ограничена верзија ,,Лаферарија» продата је за 2,1 милион долара, док је Конигсег ,,оne» од 1.300 коња, један од седам произведених, продат за 4,6 милиона – за дупло више новца од очекиваног.

У колекцији сина председника Екваторијалне Гвинеје и потпредседника државе налазио се и Мекларен ,,p1″ који је продат за 1,1 милион, Астон мартин ,,one-77″ чија је вредност достигла 1,5 милиона.

Астон мартин „one-77″

Бугати ,,вејрон» продат је за 1,3 милиона долара.

Како је за Си-Ен-Ен речено у аукцијској кући «Бонамс» сав новац од продаје иде у добротворне сврхе.

Судски поступак због финансијских малверзација је обустављен, али то није зауставило и аукцијску продају супераутомобила.

Аукција аутомобила

Полиција у Женеви запленила је ауто-флоту сина председника Екваторијалне Гвинеје на градском аеродрому 2016. године, након отварања истраге против сина Екваторијалне Гвинеје.

Аукција је организована у једном голф клубу, а приликом продаје није било такозване „резервисане цене», односно аутомобили су се продавали за онолико колико је износила најбоља понуда.

Тагови: ; ;