Прва пуцњава догодила се око 18 часова на једном паркингу, док је пола сата касније други 46-годишњак тешко рањен испред своје куће Немачкој.

Два држављанина Србије упуцана су јуче у баварском граду Абенсбергу у два напада, после чега су ухапшена двојица осумњичених са Косова, саопштила је немачка полиција. Један је подлегао повредама, док се други налази у тешком стању и угрожен му је живот.

„У 18.10 полиција је обавештена о хитном позиву. Двојица мушкараца наводно су напала мушкарца (39) испред тржног центра у Абенсбергу. Испаљено је неколико хитаца. Жртва је умрла на паркингу. Осумњичени су побегли колима“, речено је из полиције.

 

Прва пуцњава догодила се око 18 часова на једном паркингу, док је пола сата касније 46-годишњак тешко рањен испред своје куће, јављају „Новости“.

„Око 30 минута касније стигао је још један хитан позив из Абенсберга. Испред куће је упуцан други мушкарац. У смртној је опасности. Сумњамо да су то исти починиоци. Обојица су побегли колима. О мотивима дела не можемо рећи ништа. Један 46-годишњи мушкарац је тешко повређен. Сведоци су могли да опишу возило које је побегло са места несреће“, саопштио је главни инспектор.

Двојица осумњичених, старости 30 и 41 годину, ухваћени су после потере у коју је био укључен и хеликоптер, а која је трајала око сат и по.

Спутник

Тагови: ; ; ; ;