Помпео је слетио и одлетио. Фотографисао се јер су лобистичке структуре то добро искеширале. Пренио је поруку да се ова два стручњака на челу Црне Горе клоне донирања новца кандидатима за председника САД.

Помпео, високи званичник САД, више је времена провео на аеродрому у Голубовцима него на састанку са црногорским властима. Дуже је био у колима по Подгорици, од и до аеродрома, него што је провео са Ђукановићем и Марковићем. Радник на утовару и истовару пртљага на аеродрому је имао дужи контакт са Помпеом, него – претпостављате – Марковић и Ђукановић.

Од Брајовића је више контакта имао сваки пешак у улици Братства и јединства. Али он није тема овог текста.

Није наш обичај да се бавимо другим порталима, јер ипак, и поред честих напада на нас, ми држимо до тога да смо у истом послу и да постоји неко елементарно поштовање. Тако да овај текст не треба схватити као критика колегама, него критика монтенегринског друштва и менталитета поданика.

Како смо навели у првом пасусу, Помпео је провео рекордних 12 минута на „светој“ црногорској земљи. Међутим, црногорски портали, окренути својим уређивачким политикама НАТО савезу и антисрпској хистерији, успевају некако да направе од тога 175 изјава и порука.

Имамо примјере да су насловне стране портала толико оптерећене посетом Помпеа да се морамо запитати – да није случајно давао изјаве телефоном из аутомобила до и од аеродрома? Да није на аеродрому неки новинар успио да га заскочи?

Идемо полако:

Слетио је и упутио се ка одредишту 1. Ту је провео 7 минута срдачног разговора, од чега су два минута руковање за добродошлицу и срећан пут. Остаје 5 минута. Па и да узмемо да је само он причао – НЕМОГУЋЕ ДА ЈЕ СВЕ ОВО РЕКАО ЂУКАНОВИЋУ!

Идемо на тачку 2.

9 минута, јер је мало ближе после до аеродрома да се пребаци. Опет два минута руковања. Будимо реални да је морао и гутљај воде узети – одузимамо 30 секунди. Једном се насмијати (ако ничему друго онда томе да напокон упознаје Марковића којега је Трамп ћушкао по самитима НАТО) – 30 секунди. Остаде опет 6 минута! У 6 минута је успио да исприча толико за 12 објава на процрногорским порталима? Немојмо да се играмо њуз нета.

Реалност је само једна – Помпео је слетио и одлетио. Фотографисао се јер су лобистичке структире то добро искеширале. Пренио је поруку да се ова два стручњака на челу Црне Горе клоне донирања новца кандидатима за предсједника САД. И да Ђукановић мало смањи играње са Демократама.

Али добро, ако вас није срамота да вам буде 7 насловних вијести Помпео – нама је супер!

Од

Веселин Поповић

Извор Ин4с

Тагови: ; ; ;