Запослени на аеродрому у Абу Дабију остали су у шоку када је 123-годишњи мушкарац прошао поред терминала.

На пасошу Швамија Шивананде пише да је рођен осмог августа 1896. године у Бехали у Индији. Шивананда је путовао из Колкате у Лондон, преко компаније „Етихад ервејз“ и морао је да преседа у Уједињеним Арапским Емиратима.

Ако је датум на његовом пасошу тачан, Шивананда је најстарији човек који је икад живео на земљи, он има 123 године, наводи Дејли мејл.

Са шест година изгубио је оба родитеља, а родбина га је дала духовном гуруу с којим је путовао по Индији.

Тешко је рећи да ли Шивананда заиста има 123 године, јер је једини запис о његовој старости из регистра храма.

Оно што је сигурно је да изгледа много млађе за своје године, а то приписује јоги, дисциплини и целибату.

Тад је открио како једе само кувану храну без уља или зачина, али и свакодневно упражњава јогу.

Већ три године покушава да верификује датум свог рођења, али због тешког доказивања своје старости, још није ушао у Гинисову књигу рекорда.

Шивананда је рођен у колонијалној Индији без струје, аутомобила или телефона, и није љубитељ нових технологија. Највише воли да буде сам.

„Пре су људи били задовољни с мање ствари. Данас су људи несрећни, нездрави и постали су неискрени, што ме јако боли“, рекао је Шиванинда, додавши да жели да људи буду срећни, здрави и да живе у миру.

Најстарија особа која је икада живела на земљи службено је Џејн Луис Калмент из Француске, која је преминула са 122 године и 164 дана.

Најстарија особа која је још увек жива и уписана је у Гинисову књигу је Кане Танака из Јапана, са 116 година и 278 дана.

Тагови: ; ; ;