САД не може да напусти Латинску Америку, ево ко је сад на удару

Бела кућа не може напустити Латинску Америку. Овога пута у Вашингтону су постављени двоглед за предизборну ситуацију у Аргентини. Интервенција Запада на следећим председничким изборима није ограничена искључиво на посматрање; САД су већ почеле да трагају за дубоким и тајним приступом Алберту Фернандезу, који је у ПАСО-у победио Маурицио Мацрија.
САД не може да напусти Латинску Америку, ево ко је сад на удару

Фернандез заиста процјењује ситуацију и не жури са присвајањем „пријатељске“ подршке држава. Разуме дипломатску игру и одговорио је на америчке гесте отвореним и суздржаним изјавама. Аргентински председнички кандидат већ је говорио о предрасудама које још увек постоје у Вашингтону у вези са председничким кандидатом из Фронта свих.

Фернандез и његови политички савјетници сугерирају да се економска криза почиње рјешавати у Овалној дворани, а за то је потребан лични састанак Доналда Трампа с кандидатом ако коначно победи на изборима 27. октобра.

У канцеларијама у Мексико Ситију, где Фернандез управља својим изборним програмом и развија своју могућу владу, већ је изнесен план пута о спољном дугу и економској кризи: да би се то постигло, мора се постићи договор са Међународним монетарним фондом (ММФ), с могућношћу преговора. Према мишљењу експерата, за то се Фернандез треба сложити с Трумпом и одржати равноправне односе с њим.

Нема шансе да се крене напред с ММФ-ом и започне преговоре с инвеститорима и банкарима на Вол Стриту. Имају државни дуг у складу са страним законом.

Коментари: