Одлука о изручењу сведока сарадника Саше Синђелића Хрватској донета је у складу са прописима и не може имати утицаја на ток суђења у Црној Гори, у којем је Синђелић био сведок сарадник, саопштио је Миливоје Катнић, главни специјални тужилац у емисији „Жива истина“ на ТВЦГ. Он је подсетио да је првостепено суђење за покушај тероризма на дан избора 2016. завршено за „наше услове“ у брзом року.

Тужилаштво се неће жалити на првостепену пресуду, а одговоре на жалбе одбране доставиће врло брзо. Очекујем да се Апелациони суд изјасни у року од три месеца, додао је Катнић и поновио да је „криминална организација из тог предмета имала међународни карактер и деловала на међународном нивоу“.

Тужилаштво има доказе и да су Џозеф Асад и Арон Шавив учествовали у криминалним радњама. Кад се стекну услови ми ћемо поднети оптужницу, а сада нам се за то посебно не жури, рекао је Катнић и додао да очекује да они буду изручени Црној Гори. — Кад се стекну услови ми ћемо поднети оптужницу, а сада нам се за то посебно не жури. Очекујемо да они буду изручени Црној Гори.

 

 

Тагови: ; ;