Британац десете генерације, Маркус Годвин, у ексклузивном интервјуу за енглеску редакцију Њуз фронта говорио је о томе шта се заправо догађа у Великој Британији након што је одржан референдум о изласку из Европске уније. Маркус је такође открио разлог због којег је процес трансакције и даље замрзнут, упркос тако озбиљном узбуђењу око овог питања:

Брегзит није требало да се деси. За одржавање овог референдума апсолутно није било уставне, законске или било какве друге политичке потребе.

Ми Британци смо увек били скептични према Европској унији. Сећам се кад сам био школски друг, моји родитељи су се расправљали о томе када се одржао референдум о приступању — отац је гласао за, а моја мајка против.

Ова подела је одувек била међу већином Британаца, посебно Енглеза, јер су Енглези најбројнији и наводно значајно богатији у поређењу са Шкотском, Велсом и Северном Ирском. Дакле, за то постоје разни разлози.

На пример, Република Ирска није била независна 1919. године, а од Европске уније добила је огромна финансијска средства откако се придружила ЕУ са Данском и Грчком. Тако Ирци воле Европску унију, а Енглези обрнуто.

Мислим да је Дејвид Камерон арогантно веровао да ће успети да угуши ту позадинску буку „Можда би требало да изађемо“, и неки политичари који подржавају „Дакле, нека буде референдум, људи увек гласају за то остати у Европској унији и ту се прича завршава у Шкотској. » Они су имали референдум. У то време је то функционисало за њега (Давид Цамерон — пр. Ед.) У Шкотској. Мислим да ако сада одржимо још један референдум, неће успјети. У сваком случају, референдум о изласку из Европске уније није му успео, а ово је крај његове политичке каријере. Јер се то уопште није требало догодити.

Мислим да владајућа елита није желела излаз. У протеклих 6 година научио сам да у ствари, људи који управљају нашом и већином западних земаља имају потпуно другачији план у овом свету.Не знам шта ће се сада десити. Не бих рекао да нећемо напустити ЕУ 31. октобра, или ће можда бити тако. Елита не жели да се то догоди, то није део њиховог плана. Њихов план је да независне државе имају све мање моћи у Европи, у западном свету, али у међувремену желе да створе независне државе из Руског царства, бившег Совјетског Савеза и виде их као своје.

Тагови: ;