Без обзира што званичну Подгорицу и незваничну Приштину вежу јаки пословни односи, што је црногорско руководство међу првима признало независност такозваног Косова, деташирало амбасадора, што је председник Фудбалског савеза Црне Горе Дејан Савићевић обишао гроб Фадиља Вокрија у Приштини, што је капитен репрезентације Црне Горе Фатос Бећирај, Албанац из Пећи, химна Црне Горе је извиждана а Црногорцима послата јасна порука да мимикријом у нову нацију нису успели да направе жељени ефекат.

Албански навијачи на приштинском стадиону “Фадиљ Вокри” уз скандирање терористичкој Ослободилачкој војсци Косова што је недвосмислена порука да Велика Албанија увелико куца на врата мале Црне Горе, те да већина Албанаца носи нескривену мржњу према Црногорцима као делу српског етоса, што потврђује и насилнички однос Албанаца према преосталим Црногорцима у Метохији гетоизираних као и малобројни Срби окружени непријатељски настројеном албанском већином.

Многобројни инциденти на стадиону, милитантне поруке нескривене мржње, нису изоловани испади екстремних навијачких група већ стање свести већинског становништва на КиМ као последица вековне нетрпељивости према православном живљу подељеном након Другог светског рата у два народа Србе и Црногорце.

Да се којим случајем овако еруптивно “гостољубље” догодило на неком другом месту вероватно би званичници ФС Црне Горе оптужили Србију да је умешала прсте и списак државних непријатеља Црне Горе вероватно би био богатији за још неколико звучних имена из фудбалског миљеа. Овако Звездан Терзић остаје усамљен на списку спортске субверзије која подрива интегритет Црне Горе.

На крају остаје недоумица како изгледа добродошлица на неком непријатељском терену када вас овако дочекују пријатељи и да ли су албански навијачи само показали да нема вере у оне који ближњима забију нож у леђа.

Мишо Вујовић/ИН4С

Тагови: ; ; ;