Возач  “камиона смрти” у ком је на југу Енглеске пронађено 39 тела, ухапшен је након језивог открића. Он је из Северне Ирске и зове се Мо Робинсон (25), преносе британски медији.

У међувремену појавио се снимак сигурносне камере, само пола сата пре него што је откривен ужас, и на њему се види како хладњача пролази кроз индустријску зону у Есексу.

Дејли мејл наводи да су жртве мигранти, који су у земљу ушли највероватније преко Ирске, где је “слаба тачка” у контроли.

Према првим информацијама камион је кренуо из Бугарске, међутим то је негирао премијер те земље Бојко Борисов.

Он је рекао да је, према подацима са регистрације, хладњача задњи пут у ту државу ушла 2017.

На потенцијалној рути до Енглеске налази се и Србија, према изворима британског Дејли мејла.

Касније се  појавио још један снимак «камиона смрти» Хладњачу је ухватила сигурносна камера у мрачној улици у Есексу, свега неколико минута пре страшног открића.

Mо Робинсон (25) ухапшени возач хладњаче са 39 тела, која је откривена у Енглеској, дошао је из градића Портадаун у Северној Ирској, где живи, у луку Пурфлит и касно синоћ покупио приколицу у којој су откривена тела.

Неколико минута касније камион је снимљен у индустријском парку “Вотерглејд” у Есексу где је откривен ужас.

Полиција верује да је приколица путовала из Зебрижа у Белгији до луке Пурфлит. Кренула је у утпрак око 16:30 да би у Енглеску стогла око пола часа после поноћи по локалном времену.

Камион и приколица су у пратњи полиције пребачени заједно са телима на сигурну локацију у Тилбури Докс у Есексу. Још увек није утврђен идентитет жртава

Тагови: ; ;