“Камион смрти”, који је наводно кренуо из Бугарске, и у коме је пронађено 39 лешева снимљен је на југу Енглеске, само 30 минута пре него што је откривен ужас, пише британски Dailymail. Хладњачу је у 1:10 сати ухватила сигурносна камера у “Вотерглејд” индустријском парку у Есексу, 30 минута пре него што је Хитна помоћ помоћ пронашла тела 38 одраслих особа и једног тинејџера.

Британски портал такође приказује мапу на којој се рута којом је прошао камион, а на њој се налази и Србија. Као извор наводе изворе из фирми које се баве транспортом робе по Европи. Претпоставља се да су жртве били мигранти али још увек нема званичне потврде. Они су наводно покушавали да дођу до Велике Британије преко од раније познате “слабе тачке” кроз Ирску.

На мапи потенцијалне руте се, поред Србије и почетног одредишта Бугарске, такође налазе Хрватска, БиХ, Словеније, Швајцарска, Аустрија и Француска из које су наводно ухватили трајект.

Премијер Бугарске Бојко Борисов је негирао везу његове земље са камионом истакавши да је провером регистрације утврђено да је возило последњи пут ушло кроз ту државу 2017. године.

Камион је 2017. године регистровала у Бугарској једна Иркиња. Потом је напустио земљу и никада није поново ушао. Тако да никако не можемо да будемо повезани, осим регистарских таблица камиона — рекао је Борисов.

Тагови: ; ;