Поклонска: Запад подсећа на Русију из деведесетих година

Посланица Државне думе Наталија Поклонска сматра да западне државе својом неспособношћу да самостално воде спољну политику подсећају на Русију деведесетих година.

„Русија је преживела нешто слично деведесетих година, када је све одлуке требало да буду усаглашаване са ’саветником‘: он боље од тебе зна шта и како треба радити. Та историја се завршила жалосно. Заједничка цивилизација још није знала случајеве изградње света без консензуса, без узимања у обзир интереса свих играча на међународној сцени“, написала је Поклонска на Телеграму.

Према њеним речима, данас је видљива појава глобалне кризе.

„Италија жели да укине санкције, али не може. Немачка, такође. Аустрија и друге државе имају потешкоће због санкција. У свету је настала невероватна ситуација у којој САД покрећу политички и економски рат са сопственим савезницима, а они се плаше да спроводе сопствену политику. Где је нестао суверенитет који смо им помогли да врате током Другог светског рата?“, нагласила је Поклонска.
Посланица је изразила наду да ће здрав разум, поткрепљен храброшћу, помоћи сувереним западним државама да изађу из клуба који се води паролом „за све је крива Русија“.

Спутњик

Коментари: