Заев: Мицкоски ће „мало сутра“ доћи на власт

Премијер Северне Македоније Зоран Заев обећао је да ће просечна плата у тој земљи следеће године износити 500 евра, те да ће бити повећане пензије, као и плате у сектору здравља и образовања, преноси портал „Плусинфо“.

Како преносе македонски медији Зоран Заев је, током трибине у Прилепу поручио лидеру опозиционог ВМРО-ДПМНЕ Христијану Мицкоском да ће „мало сутра доћи на власт“.

Заев је Мицкоском поручио да сам себе обмањује ако мисли да ће доћи на власт на превременим парламентарним изборима који ће у тој земљи бити одржани 12. априла 2020. године.

Премијер Северне Македоније обећао је да ће просечна плата у тој земљи следеће године износити 500 евра, те да ће бити повећане пензије, као и плате у сектору здравља и образовања.

„По сваку цену, ако треба ходаћу бос, али следеће године просечна плата ће бити 500 евра. Започеће повећање плате у свим секторима. Не само минималне, која већ износи скоро 250 евра, већ и просечне плате. Осим тога биће повећане и пензије од почетка следеће године“, истакао је Заев на партијској трибини у Прилепу.

Обећао је и да ће у првом кварталу следеће године лекари-специјалисти имати просечна примања од 100.000 денара (око 1. 500 евра).

Заев је навео и да његова влада није узела ниједан евро кредита.

„Овде пред свима и јавности тврдим да нисмо узели ни један евро кредита. Зато су такве политике ‘прави пут’. То значи да Македонија може паралелно да решава сва историјска питања, а истовремено да решава економске проблеме. Креирали смо раст економије од 3,6 одсто. Ове године имамо одличне шансе да постигнемо раст већи од четири одсто“, рекао је Заев.

Политички лидери у Северној Македонији, након одлуке европских лидера да одложе почетак приступних преговора ЕУ са Северном Македонијом, донели су једногласну одлуку да се иде на превремене изборе 12. априла, а претходно ће бити постављена техничка влада, коју ће водити технички премијер, чији мандат би требало да почне 3. јануара 2020.

Танјуг

Коментари: