Утакмица Ибар Ловћен, по свему судећи остаће упамћена најмање по резултату. Наиме, како смо јуче писали, навијачи рожајског клуба „Газије“ су напали кошаркаше Ловћена, прво вербално, а онда и физички насрнули њих.

Пре две године, рожајски навијачи су звиждали и вређали црногорску химну, па је клуб „Ибар“ био новчано кажњен са 300 евра. И то није све.

На Твитеру је објављена фотографија са утакмице у Рожајама, на којој се види подршка рожајских навијача Ердогану и турској офанзиви у Сирији.

Наиме, турски фудбалери сад прослављају голове на овај начин, који изазива и међународне реакције и могуће казне од ФИФА и УЕФА.

Због подршке овим нападима, отказ у Санкт Паулију добио је Ченк Шахин, док су репрезентативци ове земље искористили наступе у националном тиму да пруже подршку предсједнику Реџепу Тајипу Ердогану.

Турци су прво салутирали након гола Џенка Тосуна против Албаније у Истанбулу, а потом и у Паризу после ремија са Француском (1:1). Оваквим потезима пружили су подршку војницима који ратују у Сирији.

„За нашу нацију, посебно за оне који ризикују своје животе“, написао је Тосун на Инстаграму уз слику са салутирањем у Истанбулу, а потом је објавио и салутирање из Париза уз поруку: „Још нисмо готови“.

Европска фудбалска унија (Уефа) је најавила да ће истражити салутирање репрезентативаца Турске на утакмицама квалификација за Европско првенство.

Чак и Фудбалски савез Турске, као и многи фудбалери су постављају овакве слике на својим званичним Инстаграм профилим са објашњењем да је намјењена њиховим трупама које се боре за њу. Пошто Турска има највише војника ван граница своје земље у Сирији где годинама бијесни рат, претпоставља се да су репрезентативци алудирали на њих.

Да ствар буде гора, и играчима Башкашехира је пала иста ствар на памет. Они су на утакмици Лиге Европе против Волфсбурга, гол своје екипе прославили на идентичан начин. Но, то није све. Чак тројица од четири фудбалера који су салутирали, нису Турци. У питању су Робињо, Един Вишћа и Окечукву, што целој ствари даје нову димензију.

ИН4С

Тагови: ; ; ; ;