У борби против пожара који ових дана букте на југоистоку Србије велику помоћ могао би да представља руски авион «иљушин 76». Из Сектора за ванредне ситуације су најавили да би тај авион ускоро требало да се прикључи ватрогасцима.

«Иљушин 76П»

Авион «иљушин 76» је већ раније учествовао у гашењу пожара у Србији. Реч је о четворомоторном тешком транспортном авиону носивости од 50 до 60 тона који може да лети у веома тешким метеоролошким условима.

Први пут је полетео 1971. године. Варијанта авиона која се користи за гашење пожара је Ил-76П.

Он је предвиђен за гашење пожара тако што избацује велику количину течности на подручја захваћена ватром. Његови танкери садрже 42.000 литара воде или неке друге специјалне течности.

Авион може да испусти око 40.000 литара воде са висине од 50 метара за само четири секунде.

Вода испуштена симултано из два танкера при брзини од 280 километара на сат и висини од 80 метара покрива површину 600 пута 80 метара. За око осам секунди сва вода може бити избачена из оба танкера.


Због тога су авиони «иљушин 76П» веома ефикасни. Према проценама, један авион у неким идеалним условима, може за три до четири сата да регулише пожар на површини од око 50 хектара за два до три пута.

Најефикаснија техника је када се користе заједно два или три авиона и када избацују ОС-5 специјалну течност за гашење.

«Иљушин 76» је четворомоторни авион који може да развије максималну брзину од 975 километара на час.

Посаду авиона чине пет до седам особа. Авион је дугачак више од 46 метара и висок више од 14 метара, са распоном крила од 50,5 метара. Укупна површина крила износи 300 метара квадратних.

Празан авион је тежак 72.000 килограма, а максимална тежина му је 157.000 килограма.

Авион је често примењиван широм света. УН га користи за доставу хуманитарне помоћи, а када је реч о гашењу пожара, можда најбољи доказ његове ефикасности је то што САД користе услуге два оваква авиона.

Тагови: ; ;