Руски специјалци су добили нови, убојитији пиштољ. Министарство одбране је одлучило да прими у наоружање нови пиштољ под називом «Удав» који је конструисао Централни институт прецизне машиноградње у склопу државне корпорације Ростех.

Шаржер може да прими 18 метака калибра девет милиметара. За «Удав» је конструисана посебна муниција која може да пробије панцир и оклоп. Пиштољ је тежак 780 грама.

«Удав» би требало да замени службени пиштољ «Макаров». Нови пиштољ је прошао истражвања 2018. и показао се као јако добар. У јануару 2019. је била јавна демонстрација, гађање из «Удава». а експерти су упоређивали његове карактеристике са страним пиштољима.

Нови руски пиштољ је предвиђен за оптимално гађање до сто метара. Посебно је важно да може да пуца и на екстремним температурама од минус 50 до плус 70.

Ветеран ГРУ, војне обавештајне службе, Дмитриј Павлов објашњава да ће специјалци имати «Удав» са пригушивачем.

Овај пиштољ који је направила група конструктора на челу са Иваном Козловом, разликује се од других и што може на раздаљини од 50 метара да пробије панцир треће класе. Осим тога «Удав» који ће носити специјалци имаће и ласерски нишан.

Извор: Новости

Тагови: ; ;