Након низа несрећа, кинеска провинција Хебеј одлучила је да за посетиоце затвори 32 стаклена моста. Међу затвореним атракцијама је ,,Хонгиагу“, који је донедавно носио титулу најдужег стакленог моста на свету, преноси Гардијан.

Стаклени мостови су замишљени као футуристичка чуда која туристима пружају могућност да се осете као да лебде.

Међутим, растућа ,,опсесија» Кине стакленим мостовима могла би нагло да се прекине, након што је једна провинција после серије несрећа одлучила да затвори све стаклене мостове за туристе.

Хебеј, живописна планинска провинција на североистоку Кине затворила је у тишини сва 32 моста, пешачких стаза и платформи за осматрање планина из безбедносних разлога, наводи Си-Си-Ти-Ви, преноси Гардијан.

Међу затвореним атракцијама је стаклени мост ,,Хонгиагу», који је донедавно носио титулу најдужег стакленог моста на свету. Конструкција тог моста дуга је 488 метара, и протеже се између две стрме литице. Поплочана је са више од хиљаду стаклених панела.

У тој провинцији затворена је и стаклена стаза ,,Ист Таиханг», позната по томе што је њен стаклени под изазивао специјални ефекат разбијања када се на њега стане.

Одлука о затварању десетина мостова долази након низа несрећа, укључујући најмање два смртна случаја, широм Кине, чиме је сигурност стаклених конструкција доведено у питање.

У провинцији Гуангси један човек је погинуо када је током спуста због кише, најпре ударио, а затим и пао преко заштитне ограде.

Кинеска влада је због тога позвала надлежне да изврше свеобухватне безбедносне провере стаклених конструкција, којих има око 2.300.

ИЗВОР:RTS,GUARDIAN

Тагови: ; ;