ВАШИНГТОН — Амерички председник Доналд Трамп критиковао је данас споразум са ЕУ о „Брегзиту” који је постигао британски премијер Борис Џонсон сматрајући да тај споразум неће омогућити будући трговински договор са САД.

Трамп, који је обећао Великој Британији „величанствен договор” САД кад Лондон напусти чланство у Европској унији (ЕУ), дао је изјаву евроскептику Најџелу Фаражу на британском радију Ел-Би-Си, усред покретања кампање за британске ванредне парламентарне изборе 12. децембра.

„Да будем искрен, с тим договором (са ЕУ) у одређеним аспектима, не можете да се бавите трговином. Не можемо да имамо трговински договор са Великом Британијом”, рекао је Трамп, преноси Бета.

Амерички председник је позвао Џонсона да се уједини са „пријатељем” Фаражом на предстојећим изборима. Фараж сматра да Џонсонов договор са Бриселом „задржава Велику Британију исувише близу са ЕУ”.

„Мислим да вас двојица треба да будете заједно (за изборе)”, рекао је Трамп који ће, због састанка НАТО, бити у Лондону ;недељу дана пред изборе.

Политика

Тагови: ; ;