Најбогатији људи у Великој Британији спремни су да одмах напусте земљу, у случају да Џереми Корбин постане премијер, страхујући због могуће промене пореске политике и контроле капитала, преноси Гардијан.

Адвокати и рачуновође најбогатијих британских породица рекли су да су били „преплављени” позивима милијардера и милионера који су тражили помоћ и савете у избору земље пресељења, наводи Гардијан.

Истовремено, премештају капитал у иностранство и са децом скалапају уговоре о поклонима, не би ли избегли обећање лабуриста да ће опорезовати наследство чија вредност премашује 125.000 фунти.

Саветници су навели да потенцијална Корбинова влада представља већу претњу по богатство и животни стандард једног процента најбогатијх од Брегзита.

Џефри Тод, партнер у адвокатској компанији «Будл Хетфилд» је рекао да су многи од његових клијената већ припремили план за пребацивање богатства из земље у року од неколико минута, уколико Корбин буде изабран за премијера.

«Много богатих људи забринуто је због тога што би морали да плате много већи порез на богатство и већ су припремљени за могућност да Корбин састави владу. Трансфери богатства су већ осмишљени — у многим случајевима фали само потпис на документу», навео је Тод.

 

РТС

Тагови: ; ;