Најмање четири особе повређене су у недељу у нападу ножем на месту где се одржавао протест у Хонгконгу. Како наводе локални медији, до напада је дошло у тржном центру «Сити плаза», а за сада неидентификовани нападач делимично је одризао уво локалном одборнику, преноси Би-Би-Си.

Како додају, бесна маса окупљених претукла је нападача и он је ухапшен.

Лист «Хонгконг фри прес» објавио је да нападач подржава владу у Пекингу и да је полиција растерала окупљене.


АП преноси да је полиција упала у више тржних центара како би спречила поновно одржавање продемократских протеста, у време када лидерка тог града Кери Лам путује у Пекинг где би требало да разговара о продубљењу економске интеграције између те кинеске територије и копненог дела Кине.

Британски «Телеграф» наводи да је у тржним центрима дошло до сукоба демонстраната и полиције и да је неколико људи повређено.

Полиција је саопштила да су демонстранти уништили један ресторан, након што су пре тога мирно узвикивали пароле.

Једног мушкарца демонстранти су претукли, док је други мушкарац пронађен како лежи у локви крви.

Демонстрантима је преко интернета упућен позив да се окупе на седам локација како би подржали подстицај на политичке реформе, након хаотичног дана протеста и сукоба са полицијом.

Ипак, већина скупова планираних за данас није одржана пошто је распоређена полиција, која је хапсила људе, растеривала окупљене и блокирала приступ парку у близини кабинета градске лидерке.

 

Тагови: ; ;