У масакру који се догодио у Мексику убијено је девет чланова америчке мормонске породице, међу којима је већина деце, саопштила је породица жртава. Председник Мексика Мануел Лопез Обрадор наводи да убиство нема везе са хапшењем «Ел Чаповог»сина.

Наоружани нападач убио је чланове породице ЛеБарон која припада заједници мормона која је населила планине и равнице у северном Мексику пре више деценија.

Рођаци ЛеБаронових су Ројтерсу рекли да је убијено деветоро људи, док је мексичка влада за сада званично потврдила да је страдало пет особа.

Још није јасан мотив убиства који се догодио у понедељак на локалном путу у мексичкој држави Сонора, на граници са Сједињеним Америчким Државама, али је председник Мексика Мануел Лопез Обрадор навео да убиство девет чланова америчке мормонске породице нема везе са хапшењем «Ел Чаповог» сина.

На видео снимку који се појавио на друштвеним медијима види се изгорело и мецима изрешетано теренско возило у којем су се налазиле жртве у тренутку напада.

«Ово је да се зна. Нита и четворо мојих унучади су упуцани и изгорели», чује се потресени мушки глас са америчким акцентом, највероватније човека који је направио снимак.

Мексичке власти су, непосредно после убистава, оцениле да су мормони убијени грешком, јер су их припадници локалних банди, можда, помешали са ривалима.

У Мексику се последњих недеља догодио талас напада, што је било шокантно чак и за ту земљу погођену дугогодишњим насиљем у обрачунима нарко-картела.

 

Тагови: ; ;