Водићемо одговорну политику како би избегли било коју врсту проблема, изјавио је председник Александар Вучић у Женеви поводом навода да би САД могле да уведу санкције Србији због куповине руског наоружања.

Александар Вучић (фото: Лола Ђорђевић)

Александар Вучић, који је стигао у Женеву где ће  учествовати на Стратешком дијалогу о Западном Балкану, рекао је за ТВ Пинк да очекује много важних људи и бројне сусрете.

«Разговараћемо о свим темама, и о односу са Приштином», најавио је Вучић и рекао да је изненађен што представници Приштине неће бити присутни на сутрашњем скупу.

Приметивши да амерички државни секретар Мајк Помпео сутра говори у Берлину и да ће Хашим Тачи највероватније бити тамо, Вучић је рекао да то тумачи као својеврсну поруку Албанаца да их не занима шта мисли Европа, већ им је једино важно шта мисли Америка.

«Људи не треба да се секирају, водићемо одговорну политику, како би избегли било коју врсту проблема», изјавио је Вучић упитан да прокоментарише наводе да би САД могле да уведу санкције Србији због куповине руског наоружања.

Верује да ће све несугласице са америчким партнерима успети да се реше као и до сада.

Коментаришући окупљање присталица дела опозиције испред РТС-а током његовог гостовања, Вучић је поручио да је Србија уређена земља и да су јој потребни мир и нормалност.

«Ми вас толеришемо, не зато што смо слаби, него зато што хоћемо да покажемо да је Србија демократска земља у којој нико неће бити убијен као Ранко Панић, који је само хтео да прошета искаже незадовољство политиком тадашње власти», рекао је Вучић.

Вучић и Макрон(Фото: Лола Ђорђевић)

Сусрет са Макроном следеће недеље

Вучић је најавио сусрет са француским председником Емануелом Макроном почетком наредне седмице, са којим ће, како каже говорити о његовом виђењу и стратегији, о томе шта нас заиста чека.

Неће, додао је, као што је то био и случај у Београду, разговарати о дневнополитичким темама.

«Важно је да урадимо све што можемо, да имамо јасан план и због тога је важан сусрет са Макроном», рекао је Вучић.

Тагови: ; ; ;