Верујем да ћемо ускоро доживети тренутак када ће сви, укључујући Николу Груевског, одслужити казну, рекао је македонски премијер Зоран Заев, на годишњицу спектакуларног бега бившег премијера те државе од издржавања затворске казне.

Македонски премијер Зоран Заев оценио је да ће се његов претходник на челу владе у Скопљу, Никола Груевски, ускоро наћи иза решетака, како би одслужио двогодишњу казну затвора због злоупотребе службеног положаја.

«Свет је глобално село, нико не може да избегне казну или одговорност. Верујем да ће ускоро доћи тренутак када ће сви одслужити казне, па тако и Никола Груевски», рекао је Заев.

Никола Груевски, који је осуђен на две године затвора због злоупотребе службеног положаја у афери названој «Тенк», односно због своје улоге у куповини 600.000 евра вредног «мерцедеса», побегао је из Македоније два дана пре него што је требало да се јави на издржавање казне.

Груевски је, преко Албаније, Црне Горе и Србије, побегао у Мађарску где је тражио, а потом и добио политички азил. Два дана након његовог бега, македонска полиција је за њим расписала међународну потерницу.

 

Тагови: ; ; ;