Изетбеговић провоцира: “Ништа у БиХ није српско осим назива Република Српска”

Бакир Изетбеговић, председник Странке демократске акције, рекао је данас за N1 да је ”сваки педаљ Босне и Херцеговине заједнички” и да ”ништа није српско осим назива Република Српска”.

„А не знам хоће ли и то остати ако господин Додик настави са својим изјавама. Честитам овај велики дан, рођендан Босне и Херцеговине. Босна и Херцеговина иде у правом смеру, ове седмице смо направили један битан корак, ова земља је сваким даном све јача. Постоји хиљаду година и постојаће још хиљаду – уверен сам“ – рекао је Изетбеговић данас.

Потом је коментарисао договор о Програму реформи БиХ.

„Не бих хтео никога да сабијам у угао, ми смо позвани у децембру прошле године да поднесемо први АНП и на бази њега је урађен овај материјал. Тим документом је деблокиран НАТО пут БиХ који је дуго био у застоју, деблокирана имплементација реформе одбране, деблокиран процес рада Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине, формирања нове структуре власти. То је један добар документ. Захваљујем се господину Додику што је урадио такву ствар“ – нагласио је он.

Подсећамо, Додик је у разговору за Раша Тудеј рекао да Срби не виде Босну и Херцеговину као своју државу, што је основни проблем, те да “Република Српска остаје посвећена својој аутономији и да жели да има најбоље могуће односе са Србијом”.