„Блумберг њуз“ без акредитација за Трампову кампању

Изборни штаб председника Доналда Трампа за предстојеће изборе у САД саопштио да неће давати акредитације новинарима агенције Блумберг њуз

AP Photo/Rick Scuteri

Изборни штаб председника Доналда Трампа за предстојеће изборе у САД саопштио је данас да неће давати акредитације новинарима агенције Блумберг њуз која је у власништву Мајкла Блумберга, потенцијалног председничког кандидата демократа.

Након формалног објављивања Блумбергове кандидатуре, ова агенција навела је да неће извештавати о демократским председничким кандидатима, укључујући Блумберга и његове ривале, али да ће пратити активности Трампа током кампање, преноси Ројтерс.

„Пошто су отворено показали пристрасност, Трампова кампања неће давати акредитације представницима Блумберг њуза за митинге и друге догађаје. Одлучићемо да ли ћемо бити контактирати извештаче појединачно или ћемо на упит Блумберг њуза одговарати од случаја до случаја“, навео је Бред Парскејл, менаџер Трампове кампање.

Акредитације омогућавају извештачима лакши приступ скуповима и другим манифестацијама током кампање за председничке изборе 2020. године.

Коментари: