Боцан-Харченко: Шпијунска афера… Све је то иза нас

Што се тиче Београда и Москве, афера руски шпијун је иза нас, поручио је амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко.

Амбасадор Боцан-Харченко(фото: Лола Ђорђевић)

„Све је то иза нас“, рекао је амбасадор на питање новинара шта је председнику Србије одговорио на „зашто“, које му је Александар Вучић упутио поводом снимка о предаји новца руском обавештајцу.

Боцан Харченко је рекао: „Не бих желео да поновљамо читаву причу која је иза нас“.

Додао је да је о томе већ доста речено, и да онај кога то интересује може да погледа изјаве и председника Србије, и његове као и портпаролке Министарства спољних послова Марије Захарове.

Руски амбасадор је још једном тим поводом оценио да су односи две земље, након прошлонедељног, 17. сусрета двојице председника Александра Вучића и Владимира Путина у Сочију, добили нови подстицај и да ће сарадња бити још интензивнија.

Боцан-Харченко је говорио на скупу о балканској политици Руске Федерације у Институту за међународну полтику и привреду коме су присуствовали и бројни амбасадори и представници дипломатског кора.

На том скупу Боцан-Харчнеко рекао је и да је Александар Вучић председник са којим се Владимир Путин највише пута срео у односу на лидере свих осталих држава Европе.

Танјуг