Ухапшени због наводног планирања терористичког напада у Бечу

Аустријска полиција ухапсила је двојицу Чечена који су, према једном извору из полиције, планирали терористички напад у Бечу. Наводно је напад требало да буде изведен око Божића по новом календару, 25. децембра, преносе медији.

Ухапшени због наводног планирања терористичког напада у Бечу

О целом случају, који је доспео у медије, истражни и правосудни органи органи ћуте и само указују да из криминалистичких разлога не могу износити детаље у јавност.

Адвокат ухапшених Волфганг Блашиц пренео је да се његовим штићеницима пребацује да су планирали бомбашки напад или неку други терористичку акцију.

Истиче да његов клијент негира све оптужбе и додаје да није имао увид у документацију, јер се ради о случају са ознаком поверљивости.

Бечки дневник Естерајх тврди да се ради о двојици спортиста који су се бавила борилачким вештинама.

Један од њих је Ахмед А. (25), који до сада није био познат полицији, али зато јесте локалној борилачкој сцени.

Са њим је ухапшен и Алик Б. (31), с којим је наводно планирао терористички напад на Божић и у новогодишњој ноћи, односно конкретно између 24. и 31. децембра.

У предбожићном периоду, али и пред Нову годину, Беч је омиљена дестинација многим туристима, који обилазе божићне пијаце, као и „Новогодишњу трасу“ у центру града где на стотине хиљаде људи дочекују Нову годину.

Коментари: