Вулин о оптужбама да Србија купује повлачења признања: „Ако су тако јефтина, дај Боже да купимо сва“

Одбацујући оптужбе да Србија купује повлачења признања, министар одбране Александар Вулин питао је Драгана Ђиласа колико ће повлачења признања Косова купити од сопствених пара, уколико су тачне тврдње функционерке његове странке Маринике Тепић.

Вулин о оптужбама да Србија купује повлачења признања: "Ако су тако јефтина, дај Боже да купимо сва"
Александар Вулин (фото: Лола Ђорђевић)

„Чекајте, ако је то тако, онда је то јефтино и дај Боже све да купимо“, саопштио је министар.

Поручио је да Србија ништа није куповала, већ су државе које су повукле признање схватиле вредност међународног права и да га морају бранити, јер ће, можда и њима сутра доћи нека невоља.

На изјаву Тепићеве је реаговао и директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, који је саопштио да је цео српски народ на КиМ ожалошћен и осрамоћен понашањем народног посланика Маринике Тепић и „њеног партијског старешине Драгана Ђиласа“.

„На страну све страначке и политичке размирице, једноставно људски не могу да разумем како је могуће да неко ћути на таксе за млеко за српску децу, хапшења и прогоне Срба, осуду Ивана Тодосијевића на две године робије због изнетог става о Рачку, агресији на нашу земљу и злочинима УЧК, а онда се обрушава на борбу сопствене земље против једнострано проглашене независности наше јужне покрајине, само зато што је политички архитекта успеха Србије на том плану Александар Вучић“, наводи се у саопштењу.

Вулин о оптужбама да Србија купује повлачења признања: "Ако су тако јефтина, дај Боже да купимо сва"
Ивица Дачић (фото:Лола Ђорђевић)

Дачић: Раде за непријатеље, а траже подршку грађана

Лажи које је изнела Мариника Тепић о томе да смо од приватника сакупљали паре за повлачење признања Косова користиће сви наши непријатељи и најбоље показује колико она, Ђилас и СЗС мрзе Србију, а очекују подршку грађана, рекао је министар Ивица Дачић.

Дачић је у рекацији на изјаву Маринике Тепић, функционерке Странке слободе и правде, о томе да смо од приватника сакупљали паре за повлачење признања Косова на најбољи начин показује колико Мариника Тепић, Ђилас и СЗС мрзе Србију.

„Ова изјава као да долази из Приштине од албанских сепаратиста и терориста“, указује министар Дачич и додаје, „Беџет Пацоли, Рамуш Харадинај и Аљбин Курти добили су савезника у Мариники Тепић и СЗС-у“.

Дачић је нагласио да „ниједан динар, евро или долар није узет никада ни од једног предузетника, нити се Србија тиме служила да плаћа повлачење признања Косова“.

То што је рекла Тепићева користиће сви наши непријатељи у борби против Србије, констатовао је Дачић.

„Ја разумем да неко може да мрзи Вучића или Дачића, али не разумем да неко може да мрзи Србију. Данас је свако показао своје право лице, ко се бори за Србију, а ко мрзи Србију“, закључио је министар Ивица Дачић и запитао како их није срамота од грађана Србије чију подршку траже.

посты:

Коментари: