Информације Викиликса откривају: Јеремић покушао да са САД помери датум објаве проглашења косовске независности за после избора

Премијерка Ана Брнабић је у Скупштини на седници на којој она и министри одговарају на питања посланика изнела податак  да је „Викиликс“ изнео поверљиве информације у којима су представници опозиције и Савеза за Србију Борко Стефановић и Вук Јеремић непосредно пре једностраног проглашења косовске независности тражили од САД да се датум објаве помери и да се прогласи након председничких избора.

Информације Викиликса откривају: Јеремић покушао да са САД помери датум објаве проглашења косовске независности за после избора

„Они су у тренутку једне националне катастрофе размишљали о изборима, а нису размишљали шта ће се десити са нашим народом на Косову и Метохији. И тада су само размишљали на то шта све могу да ураде како би сачували своје место. Размишљали су о датуму проглашења и како да га помере када се заврши други круг председничких избора“, рекла је Брнабићева у парламенту током дела седнице посвећене посланичким питањима.

Указала је и да су у периоду 2008. године повећавали четири пута плате и пензије и тако упропастили буџет Србије.

„Они су на Косову прокоцкали економску стабилност и довели до потпуног економског колапса Србије. Око 600.000 људи је изгубило посао, јер су им затворена радна места. Ми још увек решавамо проблеме од тада. И схватамо да су се највећи проблеми правили управо пред изборе и сада нам они говоре како да средимо бирачки списак. Да смо желели да муљамо, држали би бирачки списак онаквим каквим су га оставили“, истакла је Брнабић.

Информације Викиликса откривају: Јеремић покушао да са САД помери датум објаве проглашења косовске независности за после избора
Ана Брнабић (фото: Лола Ђорђевић)

„Видела сам се са резервистима, покушавамо да решимо проблем“

Брнабићева је изјавила да Влада покушава заједно са председником Александром Вучићем да реши проблем дневница за резервисте.

„Ја сам се са представницима резервиста видела и видећу се поново у понедељак. Разумем те људе и ми и председник Вучић покушавамо да нађемо решење, да се ти људи не осећају као да су дискриминсани само зато што је неко мислио да три дана може да купује њихов глас“, рекла је Брнабићева.

И ти људи из претходне власти данас нама причају нешто о изборним условима, додала је Брнабићева наводећи да је тадашња власт пребацила две милијарде динара за седам општина Топличког округа и тиме покушала да те људе купи да не би протестовали и да би гласали за њих.

Додала је да су адвокати наплатили огромне хонораре из буџета Србије због тог проблема.

„Имамо бројне пресуде, хиљаде и хиљаде пресуда које су добијене у којима је суд одлучио да их је држава дискриминисала у односу на све остале резервисте, зато што је неко одлучио да на најдиректнији начин плати неке гласове са две милијарде динара из буџета Србије. Тај проблем и дан данас траје“, рекла је Брнабићева.

 

 

Коментари: