Демонстранти се повукли, америчка амбасада у Багдаду суспендовала рад

Повукли су се сви проирански демонстранти који су били окупљени у близини америчке амбасаде у Багдаду, јавља „Ројтерс“. Амбасада САД до даљег суспендовала све конзуларне активности.

Демонстранти се повукли, америчка амбасада у Багдаду суспендовала рад
Демонстранти испред америчке амбасаде у Багдаду

Демонстранти су демонтирали шаторе које су поставили претходне ноћи у намери да кампују испред амбасаде САД на неодређено време и напустили Зелену зону у којој се налази амбасада, јавља Ројтерс.

Из амбасаде САД су саопштили да су до даљег суспендоване све конзуларне активности, као и да се отказују сви заказани састанци.

Раније данас амерички маринци који чувају амбасаду испалили су сузавац на стотине припадника паравојних група које подржава Иран и њихових присталица окупљених други дан испред те зграде.

Касније су се ирачки војници, савезна полиција и елитне јединице за борбу против тероризма распоредили дуж ограде између демонстраната и комплекса амбасаде.

Демонстранти су се повукли дан пошто су провалили у амбасаду САД у Багдаду, уништили зону пријема и разбили прозоре. Они траже одлазак Американаца после ваздушних напада у којима је погинуло 25 припадника проиранске ирачке паравојне групе.  

Коментари: