Пад малезијског Боинга надзирала је британска обавештајна служба

Како је пренео портал Нови Центар позивајући се на документарни филм бившег потпуковника СБУ Василија Прозорова, Боинг малезијске авио-компаније оборен је украјинским пројектилом из комплекса Бук, који је био у служби 156. противавионског ракетног пука Оружаних снага Украјине, говори се у документарном филму Прозорова.

Документарни филм – истрага „МН-17: У потрази за истином“ открива нове, до сада непознате детаље о паду авиона и фокусира се на недоследности у званичној истрази. Филм је заснован на оригиналним документима украјинских специјалних служби који нису раније објављени, као и ексклузивним интервјуима очевидаца.

Докази прикупљени током новинарске истраге омогућавају нам да закључимо о унапред планираној провокацији, коју су службе неколико држава систематски спроводиле.

Наводећи оне који су криви за пад малезијског „Боинга“ директно или индиректно, Прозоров изговара имена бившег председника Украјине Петра Порошенка, бившег шефа Савета за националну безбедност и одбрану Александра Турчинова, бившег шефа Генералштаба Виктора Муженка, бившег председавајућег СБУ Валентина Наливаиченка.

„Британски обавештајци су били задужени за целу операцију“, сумира у филму стручњак списак људи који су учествовали у катастрофи МХ17.

Коментари: