Вучић упутио позив палестинском председнику Махмуду Абасу да посети нашу земљу

Председник Србије Александар Вучић примио је палестинског министра иностраних послова и дијаспоре Ријада ел Маликија, са којим је разговарао о различитим аспектима билатералних односа чије унапређење желе обе земље.

Вучић са палестинским министром Ел-Малкијем (фото:Лола Ђорђевић)

Александар Вучић је истакао да Србија цени традиционална пријатељства и да ће наша спољна политика водити рачуна да их ни у једном тренутку не занемари.

Двојица саговорника поздравили су потписивање докумената о сарадњи Србије и Палестине у области омладине и спорта, као и безбедносној сарадњи, и констатовали да постоје могућности за јачање економске сарадње, као и сарадње у сфери пољопривреде, здравства, културе и образовања.

Предложено је формирање Мешовитог комитета за сарадњу, који би конкретизовао потписане споразуме и помогао да се искористе постојећи потенцијали за свеобухватну сарадњу.

министар спољних послова Палестине Ријад ел Малики(фото:Лола Ђорђевић)

Вучић је рекао да би за сарадњу Србије и Палестине било значајно и интензивирање политичког дијалога, те је упутио позив председнику Махмуду Абасу да посети нашу земљу.

Захвалио је за подршку Палестине суверенитету и територијалном интегритету Србије и принципијелан став о непризнавању једнострано проглашене независности тзв. Косова, а посебно кроз противљење чланству тзв. Косова у међународним организацијама.

Он је, с тим у вези, нагласио да Србија, својим одмереним и конструктивним постављањем, као одговоран и поуздан партнер, доприноси миру и стабилности у региону.

Министар ел Малики је информисао председника Вучића о палестинском виђењу дешавања на Блиском истоку.

 

Коментари: