Пеђа Бошковић – Нежна пахуљица НАТО-а

Далек је пут од Бијелог орла до монтенегринског команданта оружана два војника и 200 ПР менаџера (овдје сам прво мислио да напишем оружаних снага, али, будимо реални, и два војника је натезање). Када бисмо кренули да побројавамо шта је све „газио“ до садашње позиције, изгубили бисмо превише слова, а није вриједно. Макар не за овај текст.

Огласила се Црна Гора, званично, и кажу мудре главе да је фрка нека, пуца се, људи гину у Ираку, па нисмо сигурни око слања оба војника црногорске војске у „мировну мисију“.

Па шта сте мислили? Да се играте војске, али кад запуца да кажемо „шалили смо се“?

Бошковић је равноправан, тврди, са осталим шефовима одбране Нато земаља. Да, сигурно много цијене „колеге“ кад „избаци“ испред себе 42 ПР плана личне промоције, једну слику са Трампом и каже да је Машан скоро па спреман да се котрља улицама. Има и слику поред Машана.

Вајт игл, без ваздухопловне ескадриле. Праћком по нама!

Али зато имамо ПР службу.

Залажем се за поновно увођење обавезног служења војног рока, и мушко и женско да служи (родна равноправност), али само ако МО и војска наставе са оваквом кадровском политиком – ми бисмо годишње школовали више маркетинг менаџера по касарнама, него цијели регион на факултетима.

Можда на тај начин допринесемо Нато савезу, уносећи „soft skills“ стручњаке, на челу са врховном Нежном пахуљицом.

Завјеса. Крај.

Веселин Поповић/ИН4С

Коментари: