Руски глумац Малашкин: Изгубљена битка не значи пораз, нарочито ако такав народ као Срби показује изузетну снагу духа

Руски глумац Алексеј Анатољевич Малашкин, који се претходно, забринут због догађаја у Црној Гори након доношења Закона о слободи вероисповести, обратио руској јавности путем свог Јутјуб канала, данас је прокоментарисао политичку ситуацију у Србији, и однос Србије и Русије кроз исторју.

Алексеј Малашкин (Фото: youtube)

„Данас бих још једном желео да се дотакнем теме Србије, јер је оно што се сада око те земље дешава је компликовано и замршено. ЕУ или жели потпуно да уништи српски народ или можда да га учино колико је могуће слабим. У вези са тим, желео бих да вас подсетим на један историјски догађај – Први светски рат је почео на Балкану и јасно је да Аустроугарска била много моћнија од Србије и на војном плану и по броју становника. Али не треба да се подсећамо само узрока тог рата већ и његовог краја, као и краја Другог светког рата. У оба рата је Србија много страдала, али је Немачка завршила потпуним крахом, таквим каквог раније у њеној историји није било. ЕУ је данас јача од Србије, и ситуација опет у неку руку не иде у корист Србији, али с друге стране Србија као држава постоји веома веома дуго, а ЕУ је у историјском смислу само тренутак. Изгубљења битка не значи потпуни пораз, нарочито ако такав народ као Срби показује изузетну снагу духа.

Чини ми се да данас и НАТО и ЕУ покушавају да забораве на бомбардовање Србије. Али Срби нису заборавили. А знате ко још није заборавио? Ми – Руси. И нећемо им ту агресију никада опростити. Нисам пророк и не знам када ће се ток историје преокренути, али ти који сада покушавају да отму православне храмове од Срба, ти који су палили храмове на Космету, ти који су бомбардовали Србију, нека знају да и руски народ све то добро памти. На самом крају бих да додам – браћо Срби, ви ћете увек бити наша браћа и какве год да су политичке прилике код нас, руски народ ће увек бити уз вас.“

Коментари: