Писмо епископа Иринеја о ситуацији у Црној Гори стигло до Трампа

Епископ источноамерички Српске православне цркве (СПЦ) Иринеј каже да је писмо које је упутио председнику САД поводом Закона о слободи вероисповести у Црној Гори и дешавања у тој земљи стигло до Доналда Трампа.

„Примио сам повратну информацију из Беле куће да је садржај писма пренет председнику Трампу, тако да знам да је дошло до њега“, рекао је епископ Иринеј за Спутњик.

Епископ је у писму позвао Трампа да код владе Црне Горе интервенише да „под хитно престану и одустану од прогонства које чине по верској основи, и од одузимања, векова старих, богомоља“ СПЦ-а у тој земљи.

„Желимо приволети Вашу хитну пажњу на оштру злоупотребу верских слобода и права на посед имовине у Републици Црној Гори. Након што је Скупштина Црне Горе усвојила Закон о слободи вероисповијести или уверења и правном положају верских заједница, дошло је до бруталног сукоба с мирољубивим хришчанским православним демонстранатима, који су само желели да заштите своје светиње од насилног отимања“, навео је епископ Иринеј у писму председнику САД.

Танјуг

Коментари: