У Немачкој хапшења због терористичких планова

БЕРЛИН – У више немачких покрајина полиција је спровела претресе због сумње на „припреме тешког насиља које угрожава земљу”, чиме немачке власти уобичајено окарактеришу терористичке нападе.

Државно тужилаштво у Берлину јутрос је спровело претресе у Берлину, Бранденбургу, Северној Рајни Вестфалији и Тирингија.

Тежиште акције су били Берлин и Тирингија.

Према писању дневника „Билд”, рација се спроводи у исламистичкој сцени и усмерена је против Чечена, преноси Танјуг.

Тужилаштво је потврдило да је у Бранденбургу, у месту Лудвигсфелде, ухапшена најмање једна особа, у Берлину најмање два лица, а у Хагену једна особа.

Ухапшени су већ дуже праћени од стране надлежних служби, а за сада је нејасно да ли су набавили наоружање или експлозив.

Конкретан циљ планираног напада истражним органима за сада није познат и очекују детаљније информације на основу анализе заплењеног материјала.

Чеченске исламистичке мреже већ дуже важе за веома опасне, зато што су њихови припадници били у рату и обучени су за руковање експлозивом.

Уз то, како наводе медији, Чечени су често у контакту са организованим криминалом, и преко нелегалних активности финансирају терористичке намере, те лакше могу доћи до оружја и експлозива.

Политика

Коментари: