Предсједник СДП Пљевља поднео оставку због Закона о слободи вероисповести

Председник Општинског одбора и функционер СДП у Пљевљима, Бранислав Вељковић, поднео је оставку на то место.

Како пишу Вијести, један од разлога је усвајање Закона о слободи вероисповести којим се јасно и недвосмислено дискриминише Српска православна црква у Црној Гори.

Вељковић је казао да је оставку поднео још 27. децембра када је усвојен овај закон, али да од тога није желео да прави сензацију како не би нанео штету својим партијским колегама са којима је годинама сарађивао.

„То сам урадио као морални чин према мојим прецима, рођацима и пријатељима. Не желим да направим штету ни партијским саборцимна са којима сам се дуже од четврт века борио за уређено друштво. Ја се декларишем као Црногорац, мој отац је рођен у Србији, Србијанац, родбина је у Србији. Постоје неке елементарне ствари преко којих не могу да пређем„, казао је Вељковић.

Вељковић је казао и да је други разлог због којег је одлучио да напусти СДП, неслагање са визијом развоја СДП.

Рекао је да се више неће политички ангажовати ни у једној политичкој партији у Црној Гори.

Посланици СДП у Скупштини Црне Горе су подржали Закон о слободи вероисповести.

Подсећамо, широм Црне Горе али и у региону, верујући народ као и грађани других вероисповести учествују у мирним молитвеним шетњама како би тако изразили незадовољство поводом усвајања Закона који је ништа друго до акт којим се озакоњава отимачина имовине СПЦ у Црној Гори.

Литије се одржавају у готово свим црногорским општинама и у њима учествује 150 хиљада људи.

ИН4С

Коментари: