Шта је Трамп поручио у говору који су сви очекивали

У сенци почетка суђења у Сенату о опозиву председника Сједињених Америчких Држава, Доналд Трамп се обратио окупљенима на Светском економском форуму у Давосу, где је похвалио успехе америчке економије, нарочито истакавши трговинске споразуме са Кином и Мексиком и најавио и садњу хиљаду милијарди стабала.

Доналд Трамп је пред великим аудиторијумом рекламирао трговинске споразуме које су Сједињене Америчке Државе постигле са Кином и Мексиком, оценивши их као модел за 21. век.

Наводећи разне успехе своје администрације, Трамп се дотакао тема које је истакао у свом претходном обраћању на форуму пре две године, преноси РТС.

Он се захвалио страним компанијама за улагања у САД и оценио да је Америка у много бољем економском стању него што је била када је преузео дужност пре три године.

„Време скепсе је завршено“, поручио је Трамп и позвао на нова страна улагања. „Нема бољег места од САД за сваки бизнис који тражи место за успех“, рекао је Трамп.

Пошто је Давосу главна тема очување животне средине са активисткињом Гретом Тунберг као најважнијим гостом, Трамп је говорио о економској важности нафте и гаса.

Амерички председник је најавио да ће се Вашингтон прикључити иницијативи „Билион стабала“.

„Снажно верујем у очување средине. Желим најчистији ваздух и воду“, поручио је Трамп.

За то време у Вашингтону почиње суђење у Сенату у процесу Трамповог опозива. Оптужбе за злоупотребу власти и опструкцију Конгреса Трамп је оценио као противуставне.

Спутњик