News Front указао на лажирање социјалних истраживања – Грузија захтева истрагу прозападних структура

Савез грузијских патриота планира да одржи протестни скуп испред Амбасаде САД у Тбилисију против сумњивих активности Националног демократског института – организације коју је створила америчка влада.

Вредно је напоменути да су се представници патриотског савеза знатно ојачали након што је грузијска редакција Њуз Фронт-а указала на манипулацију резултатима социолошких истраживања од стране проамеричких структура.

„Мислим да је шефица канцеларије Националног демократског института у Тбилисију, госпођа Лаура Тхорнтон, финансијски мотивисана од стране челника Националног покрета. Корупција постоји у класичном смислу, а за то је потребно такозвано истраживање и ширење података. Будући да имам такве сумње, захтевам да наше државне структуре започну истрагу “, рекла је Ирма Инашвили, лидер Алијансе грузијских патриота.

Истовремено је напоменула да ће 26. јануара у Грузији почети пуна кампања за разоткривање Националног демократског института, као и Међународног републиканског института. Инашвили је те организације назвала „проблемом државне сигурности“.

„Ова би се катастрофа у Грузији требала завршити једном заувијек“, наглашава Инасхвили. – На крају тражимо да се у Грузији забране активности ових организација. Или дозволите менаџерима да се мењају. А ако спроведете студију, онда она мора бити у складу са стандардом. У супротном, одустаните од Грузије“.

Коментари: