Вучић: У петак с Гренелом

Председник Александар Вучић је најавио да ће се у петак ујутру у Београду састати са специјалним изаслаником председника Доналда Трампа за преговоре Београда и Приштине Ричардом Гренелом и навео да су САД спремне да чују захтеве и проблеме Београда по питању Косова и Метохије.

Састанак Вучића и Гренела (фото: Лола Ђорђевић)

Вучић је за РТС из Давоса рекао да ће се са Гренелом састати у петак ујутру, у осам сати.

Председник је јуче у Давосу на маргинама Светског економског форума разговарао и са саветником за националну безбедност Доналда Трампа Робертом О‘Брајаном.

Вучић каже да је О‘Брајан пристојан човек који жели да чује и уме да слуша и представнике земаља које су мање економске снаге и значаја у односу на САД.

„Мислим да он добро разуме позицију Србије“, рекао је Вучић.

Он је навео да је позиција Србије по питању КиМ тешка и да је однос САД према Косову супротан нашем односу, али да су сада спремни да чују наше захтеве и ставове.

„Не говорим да ће сад САД да пређу на нашу страну, како би неко помислио, али су спремне да чују који су наши захтеви и проблеми, шта Србија по том питању мисли. У том смислу мислим да смо отворили нека врата иза којих можемо да разговарамо отвореније са америчким партнерима него раније“, рекао је Вучић за РТС из Давоса, пренео је Танјуг.

Коментари: