Коронавирус убија „убијено“ здравство Украјине

У Украјини је евидентиран случај коронавируса.

Коронавирус убија "убијено" здравство Украјине

Ово је саопштио лабораторијски центар у Кијеву, при Министарству здравља Украјине, на основу резултатима анализе.

У извештају прес службе државног центра бележи се да је овај случај прва од почетка године. Тако је, према резултатима испитивања 67 узорака обављених ланчаном реакцијом полимеразом, добијено дванаест позитивних резултата.

„Грип А (Х1Н1) – 3, грипа типа А – 1, инфлуенца Б – 3, аденовирус – 2, бокавирус – 1, короновирус – 1 и риновирус – 1“, наводи се у извештају.

Значајно је да је институција пожурила да се оправда тврдећи да коронавирус наводно „није био кинески“. Међутим, у том контексту, Украјинско веће за безбедност и одбрану одржало је састанак о ширењу вируса. Конкретно, на нивоу Савета за националну безбедност и одбрану, они су одлучили да издају дневни вест о епидемиолошкој ситуацији.

Подсетимо да је избијање новог коронавируса прво забиљежено у великом кинеском граду Вухан. Након тога, случајеви су већ пријављени у Аустралији, САД-у, Канади, Француској, Јужној Кореји, Јапану и другим земљама.

За Украјину, ситуацију усложњава и чињеница да здравствени систем земље апсолутно није спреман да се избори са таквим болестима. То је омогућио мајдански режим Петра Порошенка. Као председник, Порошенко је место министра здравља Украјине обезбедио америчком штићенику Уљани Супрун, која је уништила медицину својим скандалозним „реформама“. Конкретно, забрањена је куповина лекова у Русији упркос чињеници да Украјина није могла добити аналоге. Због свега тога Супрун је добила надимак „Доктор смрт.

 

Коментари: